Art gastronomie šéfkuchaře Tomáše Horáka Vás okouzlí paletou barev a chutí. Umělecké dílo na talíři - tak se dá popsat gastronomii, kterou pro Vás se svým týmem připravuje. Nechte se unést jedinečnými kreacemi a užívejte si vysokou gastronomii v interiéru secesní krápníkové jeskyně s více než stoletou historií.

Zážitková gastronomie v centru Prahy

L'Atelier Gourmet Menu

Moët & Chandon Imperial Brut

Amuse-bouche
Le Beurre Jean-Yves BORDIER - francouzské máslo z mléka zemědělských farem v Bretani a Normandii

1. Úhoř na dva způsoby/uzená šlehačka/okurka/hruška-vanilka/petrželka/šafrán/Bauchant Orange želé
2. Kumquat/ananas/ředkvička/okurka zmrzlina/jablko/Vinaigrette Le Baume de Bouteville – Balsamique Français Artisanal 6 let
Muscadet, Clos de L´Arzillier, Val de Loire, France
3. Kreveta Gambero Rosso/avokádo/mango/okurka/sépie/kaviár jeseter-losos
Sauvignon Fumées Blanches, Languedoc, France
4. Tarte z červené řepy/Cassis/crème fraiche
Pálava – výběr z hroznů, Vinařství Lechovice, Morava, Česká republika
5. Marinovaný losos/červená řepa/ levandule/červené zelí/fialový květák/krvavý pomeranč/řeřicha/losos kaviár/sudachi
Château Minuty Rosé, Côtes-de-Provence, France
6. Srnčí hřbet/ponzu/Cassis/lanýž/brusinka/houby/vlašský ořech/šalotka
Rulandské modré – výběr z hroznů, Velké Pavlovice, Moravíno Valtice
7. Citrón - Yuzu Tarte/mango/Tahiti vanille/citrónový chips
Sauternes, Chateau de Rolland, Bordeaux, France

MENU 4 chody = 1 672,- Kč/ 65,- EUR/osoba
MENU 7 chodů = 2 290,- Kč/ 89,- EUR/osoba
MENU 4 chody vč. sommelier výběr vín = 2 444,- Kč/ 95,- EUR/osoba
MENU 7 chodů vč. sommelier výběr vín = 3 216,- Kč/125,- EUR/osoba

České Modern Art menu

  • Bohemia sekt Prestige Rosé Brut

  • Amuse-Bouche

    1.Pražská šunka s křenem, nakládané cibulky, kyselá okurka, bílá čokoláda, rajče, oxalis
    Frankovka Rosé, Morava, velkopavlovická podoblast, vinařství H. Mádlová
    ***
    2. Hovězí double consommé z oháňky, špekové knedlíky, čerstvá zelenina
    ***
    3. Pomalu pečený hovězí Filet steak, svíčková omáčka,soufflé z karlovarského knedlíku, brusinky, smetana, citrón
    Rulandské Modré – výběr z hroznů, velkopavlovická pod., Moravíno Valtice
    ***
    4. Marinované kachní prso s pomerančovou omáčkou, červené vinné zelí,špičky z bramborového těsta
    Neronet – zemské víno, vinařství Zlatá Praha Salabka
    ***
    5. Jablečný závin s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou
    Pálava – výběr z hroznů, podoblast Znojemská, Vinařství Lechovice

    MENU 5 chodů = 1 120,- Kč/ 43,50 EUR/osoba
    MENU 5 chodů + sommelier výběr vín = 1 583,- Kč/ 61,50 EUR/osoba

 

Candlelight menu

  • Sklenka Bohemia Prestige Rosé Brut

  • Amouse Bouche

    Kumquat/ananas/ředkvička – ponzu okurková zmrzlina, Vinaigrette Le Baume de Bouteville – Balsamique Français Artisanal 6 let
    Červené krevety v sépiovém těstíčku/avokádo – crème fraîch/kaviár Malosol/ kokosová omáčka
    Dvojité consommé/pistáciový nok/kari pěna
    Telecí filet steak/brzlík/krémová omáčka ze smrže a rozmarýnová omáčka/pórkové bramborové pyré/chřest variace/hrášek
    Tarte z Mascarpone/ananas/čokoláda Opalys

    Káva nebo výběr z nabídky exklusivních čajů

    MENU 5 chodů a přípitku, kávy nebo čaje 1 500,- Kč/58,30 EUR/osoba

Velikonoční menu

Velikonoční menu de chef Tomáš Horák

  • Amouse bouche
  1. Úhoř na dva způsoby/uzená šlehačka/okurka/ hruška-vanilka/petrželka/šafrán/Bauchant Orange želé
    Ryzlink Vlašský – pozdní sběr, Mikros vín, Mikulov (0,1 dl)
  2. Červená řepa / Kozí sýr / Cassis / Crème fraiche / Bylinky / Krutóny
  3. Pomalu pečená perlička se špekovým obalem, dýňové pyré, Cassis jus, plněný smrž, hrášek, zelený chřest
    Frankovka Rosé - kabinet, Vinařství Mádlová, Velké Bílovice (0,1l)
  4. Lemon – Yuzu Tarte / Mango / Tahiti Vanille / Citrónový chips
    Pálava – výběr z hroznů, Vinařství Lechovice, Znojemská podoblast (0,5 dl)
  • Variace francouzského másla - Jean-Yves BORDIER, máslo z mléka zemědělských farem v Bretani a Normandii

MENU 4 chody = 1 544,- Kč/ 60 EUR/osoba
MENU 4 chodů vč. výběru vín našeho sommeliera = 1 750,- CZK/ 68 EUR/osoba

Jídelní lístek

"Gastronomie je umění. Prázdný talíř pro mě znamená svobodu vytvořit něco neopakovatelného, co vyvolá údiv a přinese Vám jedinečný zážitek."
(Tomáš Horák)

Studené předkrmy

  • Tarte z červené řepy, cassis, bylinky, kozí sýr, pažitka [CZK 270,-] Veg.
  • Tatarák z čerstvých žampionů, kozí sýr, krutónky, bylinky, černý česnek [CZK 260,-] Veg
  • Kozí sýr, ořechová omáčka, lanýžový med, limetka, hrozny, pečený pórek, aloe vera zmrzlina [CZK 280,-]  Veg
  • Gin-kefír zmrzlina, kaviár Beluga, okurka, avokádo, petrželka, ředkvička [CZK 260,-] Bez lepku
  • Tatarák z uzeného úhoře, kaviár z jesetera, hrubozrnná hořčice, žloutek, zauzená smetana, okurka, hruška-vanilka [CZK 410 Kč,-]
  • Foie Gras terina, višňový gel, okurka, vlašský ořech, litchi kaviár[CZK 390 Kč,-]
  • Pražská šunka, bílá čokoláda Opalys, sušené rajče, cibulky, kyselé okurky, křen [CZK 180 Kč,-]

Polévky

  • Hovězí consommé z oháňky s játrovými knedlíčky, domácí nudle [CZK 140,-]
  • Račí krémová polévka, champagne, pažitkový olej [CZK 160,-]
  • Karotkovo-zázvorová polévka, kokos Veg/Bez lepku [CZK 140,-] Veg/Bez lepku

Teplé předkrmy

  • Kreveta Gambero Rosso, kokos, okurka, avokádo, vanilka, mango, kaviár z jesetera, petrželka [CZK 390,-]
  • Raviola plněná zeleninou a telecím brzlíkem, Foie Gras omáčka, Parmezánová pěna [CZK 360,-]

Česká národní kuchyně

  • Hovězí filet steak obalený v prachu z mrkve a celeru, svíčková omáčka, soufflé z karlovarského knedlíku, brusinkový a citrónový gel, pěna ze šlehačky [CZK 680,-]
  • Pomalu pečené kachní prso, pomerančová omáčka, bramborové špičky, vinné červené zelí, šalotka [CZK 490,-]

Těstoviny

  • Lingvini, lanýžový krém, smrž air, ořech [CZK 450,-] Veg.

Ryby

  • Marinovaný grilovaný losos, červené zelí, červená řepa, omáčka z krvavých pomerančů, levandule, kaviár losos, violet lanýžové pyré, kokos wasabi chips [CZK 680,-]
  • Marinovaný sumeček, špenát, ořechy, šafránová omáčka, vinné rizoto, kaviár, ráčci [CZK 560,-]
  • Mořský vlk, kokos air, pórek, avokádo-vanilka, brokolice-yuzu [CZK 690,-]

Steaky a hlavní chody

  • Pomalu pečená perlička se špekovým obalem,dýňové pyré, Calvados jus, bramborové pyré, plněný smrž, hrášek, šalotka [CZK 740,-]
  • Telecí filet steak, brzlík, krémová omáčka ze smrže, pórkové bramborové pyré, chřest variace, hrášek [CZK 780,-]
  • Hovězí Filet steak pečený v bio seně, café jus, romanesko, zelený chřest, hrášek [CZK 740,-]
  • Japonský Wagyu Rib Eye steak (Umami A4), rozmarýn demi-glace, pastinák, Pak Choi v černé tempuře, zelený chřest, hrášek, uzená dýně [CZK 2 200,-]
  • Srna v ponzu - cassis likéru, omáčka z černého rybízu, šalotka, houby, brusinka, černý špek, višeň, brusinková zmrzlina [CZK 780,-] Bez lepku

Saláty

  • Quinoa, sezam, ledový salát, ředkvička, cherry rajčátka, Calvados dresink, bylinkové krutóny [CZK 230,-] Veg/Bez lepku
  • Vital salát, rukola, pomeranč, máta, med, avokádo, litchi, rukola dresink [CZK 180,-] Veg/Bez lepku

Nabídka dezertů a sýrů

  • Mascarpone Tarte a zmrzlina, ovoce, podmáslí, maliny [CZK 270,-]
  • Čokoládový Tarte, tonka fazolky, jahoda, levandule, Tahiti vanille [CZK 290,-]
  • Jablečný štrůdl - Modern Art [CZK 190,-]
  • Pistácie, malina, ořech dezert [CZK 260,-]
  • Citrónový Yuzu Tarte, vanilla air, čokoláda Opalys, mango [CZK 280,-]
  • Variace francouzských sýrů, šalotkové chutney, citrónový chips, ořechy, hrozny [CZK 340,-]

 V naší nabídce naleznete bezlepková i vegetariánská jídla

Vinný lístek

Specialitou našich sommeliérů je výběr vína, které se nejlépe hodí k Vašemu pokrmu a momentální chuti. Bohatá vinotéka s víny z celého světa přímo vybízí k volbě “vína na míru”.

Česká & Moravská bílá vína

Vinařská podoblast Mělnická

2011      Pinot blanc - pozdní sběr, Salabka, Praha             

Vinařská podoblast Znojemská

2011      Sauvignon - pozdní sběr, J. Barabáš, Tasovice    

Vinařská podoblast Mikulovská

2009      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Sonberk, Mikulov               

2013      Ryzlink vlašský - pozdní sběr, Mikros vín, Mikulov           

2009      Ryzlink vlašský - kabinet, Tanzberg - Mikulov     

2012      Veltlínské zelené - pozdní sběr, barrique, Moravíno      

2013      Sauvignon - pozdní sběr, Gala Vinařství                

2013      Ryzlink vlašský- pozdní sběr, Gala Vinařství        

2013      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Gotberg   

2012      Chardonnay - pozdní sběr, Reisten - Valtice       

2005      Pinot blanc - výběr z hroznů, Reisten - Valtice      

2009      Ryzlink vlašský - ledové víno, Sedlec      

Vinařská podoblast Velkopavlovická

2012      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Velké Bílovice        

2008      Sauvignon - pozdní sběr, barrique,F. Mádl, V.Bílovice   

2004      Rulandské šedé - slámové, O. Drápal     

Vinařská podoblast Slovácká

2012      Ryzlink rýnský - pozdní sběr, M. Robek, Blatnice             

2013      Rulandské šedé - pozdní sběr, M. Sůkal              

2004      Rulandské bílé - pozdní sběr, Spielberg               

2011      Chardonnay - pozdní sběr, J. Beneš

 

Zahraniční bílá vína

2013      Sancerre, Crochet, LOIRE            

2012      Riesling Hugel, Vin d´Alsace, ALSACE      

2010      Chablis, Mont de Milieu, 1er Cru CHABLIS           

2011      Ardeche Chardonnay, Louis Latour, BOURGOGNE          

2006      Caprice de Colombelle, COTES DE GASCOGE     

2013      Sauvignon, Fumées Blanches, LANGUEDOC      

2013      Pinot Grigio, Colterenzio, ALTO ADIGE  

2011      Gavi di Gavi, Vila Sparina, PIEMONTE     

2012      Sauvignon Blanc, Reserva, Ventisquero, CHILE 

2012      Chardonnay, Reserva, Jacob´s Creek, AUSTRALIA           

2012      Sauvignon, Sliding Hill, NEW ZEALAND   

 

Moravská růžová vína

2013      Frankovka Rosé - kabinet, Vinařství Kořínek - Mikulov     

 

Zahraniční růžová vína

2013      Chateau Minuty COTES DE PROVENCE  

 

Česká & Moravská červená vína

Vinařská podoblast Mělnická

2011      Frankovka - pozdní sběr, Salabka, Praha             

2009      Pinot Noir - výběr z hroznů, Salabka, Praha        

2009      Neronet - pozdní sběr, Salabka, Praha 

Vinařská podoblast Znojemská

2011      Svatovavřinecké - barrique, N.Šaldorf    

2007      St. Margarita, Maršovice            

Vinařská podoblast Mikulovská

2010      Rulandské modré - výběr z hroznů, Moravíno, Valtice 

2010      Merlot - barrique, Ing. Michlovský, Perná          

2007      Rulandské modré - pozdní sběr, Ing. Michlovský             

2011      Rulandské modré - výběr z bobulí, Gotberg      

Vinařská podoblast Velkopavlovická

2008      Pinot Noir - výběr z hroznů, Springer, Bořetice

2011      Frankovka - výběr z hroznů, Springer, Bořetice 

2011      Coteaux Peluic - N.E.R., Velké Bílovice 

2011      Zweigeltrebe - barrique, Velké Bílovice  

2011      Cabernet Sauvignon - barrique, Ing. Michlovský               

2005      Cuvée SKALE (Cabernet Sauvignon & Merlot) Vinařství Springer, Bořetice         

Vinařská podoblast Slovácká

2010      Krásná Hora, M. Sůkal   

2011      Zweigeltrebe - pozdní sběr, Spielberg   

2011      Cabernet Sauvignon, barrique, Templářské sklepy         

 

Zahraniční červená vína

2011      Sirius, Sichel, BORDEAUX             

2004      Chateau d´Angludet, MARGAUX             

2009      Savigny Les Beaune, Cornu, BOURGOGNE           

2003      Vosne - Romanée, Chezeaux, COTE DU NUITS   

2012      Ventoux, Delas, RHONE              

2012      Crozes Hermitage, Delas, RHONE          

2009      Chateauneuf du Pape "La Bernardine", RHONE 

2007      Les Mattes, LANGUEDOC-ROUSSILLON

2006      Castel Fossibus, Ollier Taillefer, FAUGÉRES        

2010      Chianti Classico, Reserva, Bandecca, TOSCANA 

2010      Chianti Classico, Verrazzano, TOSCANA 

2010      Primitivo di Manduria, PUGLIA 

2008      Brunello di Montalcino, Lisini, TOSCANA             

2006      Cignale, Castello di Querceto, TOSCANA             

2004      Capitel San Rocco, Tedeschi, VERONA    

2005      Turriga, SARDEGNA        

2012      Rawson´s Retreat, Shiraz-Cabernet, AUSTRALIA              

2002      Petit Verdot, AUSTRALIA         

2008      Shiraz, Hundred Tree Hill, AUSTRALIA   

2004      Dehesa La Granja, CASTILLA Y LEÓN       

2008      Tinto Pesquera, Crianza, ESPAŇA             

2011      Riscal S.L. - Tempranillo, RIOJA  

2009      Marqués de Riscal, Reserve, RIOJA         

1998      Prado Enea, RIOJA          

2001      Cabernet Sauvignon, R. Mondavi, CALIFORNIA  

2008      Cabernet Sauvignon, Gran Reserva, CHILE       

2013      Malbec, Rewen, ARGENTINA       

2006      Merlot, Salton Desejo, BRASIL  

2011      Shiraz, Phant, SOUTH AFRICA     

2003      Inanda, Yonder Hill, SOUTH AFRICA        

2008      Shiraz, Kaapzicht, SOUTH AFRICA            

2010      La Motte, Millennium, SOUTH AFRICA  

 

Champagne & šumivá vína

Bohemia sekt    

Pálffy Sekt Brut (méthode champenoise)          

Freixenet "Cordon Negro"       

Champagne Billecart - Salmon  

Champagne Billecart - Salmon Rosé     

Champagne Moët&Chandon 

Champagne Veuve Clicquot Ponsardin

Champagne Dom Pérignon, Moët&Chandon    

 

Vyzrálá portská vína

Porto Velha tawny 20 Y.O.        

Porto Velha 40 Y.O.