Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 9. prosince, svátek má  Vratislav, zítra Julie

Zážitková gastronomie v centru Prahy

Art gastronomie šéfkuchaře Tomáše Horáka Vás okouzlí paletou barev a chutí. Umělecké dílo na talíři - tak se dá popsat gastronomii, kterou pro Vás se svým týmem připravuje. Nechte se unést jedinečnými kreacemi a užívejte si vysokou gastronomii v interiéru secesní krápníkové jeskyně s více než stoletou historií.

Štědrovečerní Galadinner menu

Sklenka Kir Royal

Amuse-bouche, francouzské šlehané máslo

  • Duart losos divoký/avokádo-vanilka/hrubozrnná hořčice/šalotka/lanýže tmavé/ředkev/kopr/makadami
    Pinot Gris, Marches de Bretagne, Val de Loire, Francie
  • Čočka beluga – koji/crème fraiche - makaronky/uzený mořský úhoř/hruška/estragon
  • Dvojité consommé /mandlové noky/fíky/ořechy/zelenina
  • Hovězí Wagyu / kaviár Imperial/ květák violet / houby v nálevu
    Les Mattes, Lanquedoc, Francie
  • Gold Forelle – pstruh duhový/brokolice/marinovaní ráčci/špenát/citrónová espuma/kaviár/ kurkuma omáčka
    Sauvignon, Sliding Hill, New Zealand
  • Pomalu pečený filet z jelena v perníkové krustě/cassis jue-povidla/brusinky/skořicové pyré/šalotka-café
    Tinto Pesquera, Crianza, Španělsko
  • Kaštan – hruška dezert/vanilka/mandlový gel/ zmrzlina vaječný likér/ostružiny
    Sauternes, Chateau de Rolland, Bordeaux, Francie
  • Káva nebo čaj

    Štědrovečerní menu 7 chodů … 2.572,- Kč (98,0 €)
    Štědrovečerní Galadinner menu 7 chodů, aperitif, sommeliér výběr vín & káva/čaj … 3.806,- Kč (145,0 €)

    Silvestr Galadinner menu

    SILVESTROVSKÁ GALAVEČEŘE

    31. PROSINCE, zahájení večeře od 19:00hod

    SILVESTROVSKÉ MENU (7 chodů) & LIVE PIANO v průběhu večera

    Möet & Chandon Impérial Champagne

    Amouse bouche

    1. Jogurt/okurka/mango/kokos/krvavý pomeranč/ananas/Mojito granité
      Müler Thurgau, Salabka Praha, Česká republika
    2. Foie Gras terina/Lardo špek/okurka/malina
      Chardonnay – pozdní sběr, vinařství Gotberg, Česká republika
    3. Curry miso polévka/černý kořen/ořech/malina
    4. Hovězí Wagyu/soba omáčka/topinambur/pak choy – černá tempura
      Cabernet Sauvignon, Gran Reserva, Ventisquero, Chille
    5. Siven alpský/brokolice/zelená rajčata/omáčka Chorizo/fuet-shiitake/kaviár
      Sancerre, Crochet, Bordeaux, France
    6. Holub/ořechy/nočky plněné lanýži/makadami gel/parmezán/pyré z kerblíku
      Neronet – pozdní sběr, Salabka Praha, Česká republika
    7. Gala dezert/čokoláda Opalys/ostružina/Mascarpone ice
      Sauternes, Chateau de Rolland, Bordeaux, France

    PŮLNOČNÍ PŘÍPITEK: láhev Bohemia sekt 0,20 l

    PŘEJEME VÁM ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2022!

    Silvestrovské menu 7 chodů vč. půlnočního přípitku … 3.412,- Kč (130,0 €)
    Silvestrovské menu 7 chodů vč. vč. welcome drinku, vinného párování & přípitku … 4.724,- Kč (180,0 €)

    Dárkový Gourmet certifikát

    Darujte nevšední zážitek!

    Jedinečně strávený čas je tím nejlepším dárkem! Překvapte své obchodní partnery či přátele dárkovým certifikátem TRITON Restaurantu. Darujte jim nezapomenutelný gastronomický zážitek v unikátním secesním interiéru naší restaurace. Poukaz na zvolenou částku Vám zašleme zdarma krásně zabalený až domů nebo si jej můžete vyzvednout osobně u nás.

    L’Atelier Gourmet menu

    Za rezervaci večeře L’Atelier Gourmet menu pro min. 2 osoby přes web naší restaurace obdržíte VOUCHER na konzumaci v hodnotě 500 Kč pro příští návštěvu nebo jako dárek pro Vaše blízké.

    Moët & Chandon Imperial Brut, Francie

    Amuse-bouche: Francouzské šlehané máslo 

    1. Hamachi fish/mango/ananas/okurka/wasabi/omáčka Soba tare/kumquat
    2. Tataráček z červené řepy/černý rybíz/listové těsto/limetkové granité/Crème fraîche
        Sauvignon Fumées Blanches, Languedoc, Francie
    3. Foie Gras terina/okurka/uzený úhoř na dva způsoby/jablko Granny Smith/malina-vanilka/Opalys
        Rulandské bílé – výběr z hroznů, Mikulov, vinařství Reisten
    4. Hovězí Wagyu/miso Dashi Itame/avokádo-vanilka/šalotka
        Dehesa La Granja, Castilla Y Léon, Španělsko
    5. Siven Ombles Chevalier/champagne-miso omáčka/špenát/topinambur/ráčci/řasa salicorne/ředkev/květák marinovaný v yuzu
        Gavi di Gavi, Piemonte, Vila Sparina, Itálie
    6. Pomalu pečený telecí filet steak v bio seně/café jus/violet pyré/fermentovaná šalotka/brokolice
        Rulandské modré – výběr z hroznů, Velké Pavlovice, Moravíno Valtice
    7. Jablko Gala Tarte/jablečná marmeláda/Tahiti vanilka/Mascarpone eis
        Sauternes, Château de Rolland, Bordeaux, Francie

     

    L’Atelier Gourmet menu 4 chody … 1.878,- Kč (71,6 €)
    L’Atelier Gourmet menu 7 chodů … 3.215,- Kč (122,5 €)
    L’Atelier Gourmet menu 4 chody vč. vín … 2.830,- Kč (107,8 €)
    L’Atelier Gourmet menu 7 chodů vč. vín … 4.347,- Kč (165,6 €)
    L’Atelier Gurmet menu 4 chody vč. nealkoholických vín/nápojů & kávy/čaje … 2.383,- Kč (90,8 €)
    L’Atelier Gurmet menu 7 chodů vč. nealkoholických vín/nápojů & kávy/čaje … 3.905,- Kč (148,8 €)

    České Modern Art menu

    Bohemia sekt Prestige Rosé Brut

    Amuse-bouche

    1. Pražská šunka s křenem/nakládané cibulky/kyselá okurka/bílá čokoláda/rajče/oxalis
        Frankovka Rosé, Morava, velkopavlovická podoblast, vinařství H. Mádlová
    2. Dvojité consommé z hovězí oháňky/špekové knedlíčky/mrkev/šalotka
    3. Pomalu pečený hovězí Filet steak/svíčková omáčka/karlovarský knedlík/brusinky/citrón
        Rulandské Modré – výběr z hroznů, velkopavlovická pod., Moravíno Valtice
    4.
    Kachní prso/pomerančová omáčka/vinné zelí/pyré z černého kořene
        Neronet – zemské víno, vinařství Zlatá Praha Salabka
    5.
    Dezert “Masaryk”/ananas/vanilkový krém
        Pálava – výběr z hroznů, podoblast Znojemská, vinařství Lechovice

    České Modern Art menu 5 chodů … 1.600,- Kč (61,0 €)
    České Modern Art menu 5 chodů vč. vín … 2.115,- Kč (80,6 €)
    České Modern Art menu 5 chodů vč. nealkoholických vín & káva/čaj  … 2.080,- Kč (79,3 €)

    Candlelight menu

    Bohemia Prestige Rosé Brut

    Amuse-bouche

    1. Hamachi fish/mango/ananas/okurka/wasabi/omáčka Soba tare/kumquat
    2. Tataráček z červené řepy/černý rybíz/listové těsto/limetkové granité/Crème fraîche
    3. Siven Ombles Chevalier/champagne-miso omáčka/špenát/topinambur/ráčci/řasa salicorne/ředkev/květák marinovaný v yuzu
    4. Holub z Anjou/Calvados jus/jablko/pórek/bulgur-Calvados Artinasal
    5. Pistacia bronte-Tarte/bílá čokoláda/oříškový krém/makadami/cassis/malina
    Káva nebo výběr z nabídky exklusivních čajů

    Candlelight menu 5 chodů, uvítací nápoj, káva/čaj … 1.500,- Kč (57,2 €)

    Francouzské vánoční cukroví

    Francouzské vánoční cukroví 

    Vánoční cukroví můžete objednávat do 5.12.2021!

    PŘEMÝŠLELI jsme a napadlo nás, že UPEČEME ZA VÁS.

    1kg Francouzského vánočního cukroví. Neváhejte ušetřit si více času na sebe nebo na své blízké a využijte možnost objednat si voňavé vánoční cukroví. Cukroví připravuje náš francouzský cukrář Marc Le Breton.

    V jednom kilogramu cukroví najdete 9 druhů. Žádné tučné krémy, bez zbytečných cukrů, pouze z poctivých tuků a másla nebo z mandlové mouky s využitím vanilkových lusků a jemných povidel. Kvalitní 64% čokoláda Manjari pochází z Madagaskaru. Alergeny: 1,3,7,8,11.

    Druhy:

    • Arbre à chocolat – čokoládový stromeček
    • Financier – mandlové cukroví - čokoláda
    • Financier – mandlové cukroví - malina
    • Meringue – sněhová pusinka
    • Sablé diamant – zářící oplatka - vanilka
    • Sablé diamant – zářící oplatka - pistácie
    • Comète au chocolat – čokoládová kometa
    • Sablé-confiture – cukroví - malina
    • Arbre caramel – stromeček - karamel

    Cena: 950,- Kč za 1 kg cukroví (v dárkovém balení)

    Připravíme k vyzvednutí zde:  TRITON Restaurant, Václavské náměstí 26, 110 00 Praha 1

    Při objednávce uveďte do poznámky termín vyzvednutí, v období od 6.12. do 22.12.2021.
    Úhrada při převzetí přímo v restauraci.

    Objednávat můžete rovněž na tel: 724 418 301 nebo E-mailem: fbm@adria.cz.

     

     

    Francouzské vánoční cukroví - 1kg … 950,- Kč (36,2 €)

    Exkluzivní víno Salabka

    NERONET – víno z pražských vinic

    Odrůda byla vyšlechtěna roku 1965 ještě v bývalém Československu, v Lednici na Moravě, křížením odrůd (Svatovavřinecké x Modrý Portugal) x Alibernet. Šlechtitelem odrůdy je Prof. Ing. V. Kraus, CSc. Cílem při křížení bylo získat odrůdu, barvířku, ovšem ranějšího zrání, než je Alibernet. Název odrůdy je složen ze dvou částí, slovo „nero“, v italštině „černý“ může být připomínkou tmavé barvy vín, přípona naznačuje, že se jedná o odrůdu kabernetového typu a jedním z rodičů je odrůda Alibernet.

    Vinařství SALABKA

    Vinice Salabka se rozkládá na ploše přibližně 4,5 ha na pravém břehu řeky Vltavy. První zmínku o trojské vinici najdeme v archivech Jiřského kláštera na Pražském hradě. Víno pro naše krále se zde tehdy pěstovalo po generace. Vinici, zničenou komunistickým režimem, pomohl zachránit před 15 lety profesor Vilém Kraus. První zmínku o trojské vinici najdeme v archivech Jiřského kláštera na Pražském hradě. Víno pro naše krále se zde tehdy pěstovalo po generace.

    Jídelní lístek

    "Gastronomie je umění. Prázdný talíř pro mě znamená svobodu vytvořit něco neopakovatelného, co vyvolá údiv a přinese Vám jedinečný zážitek."
    (Tomáš Horák)

    Studené předkrmy

    • Tataráček z červené řepy/černý rybíz/listové těsto/limetkové granité/Crème fraîche [CZK 240,-] Veg.
    • Hamachi fish/mango/okurka/ananas/wasabi/ředkvička/kumquat/Soba tare omáčka/citrón [CZK 290,-] Bez lepku
    • Foie Gras terina/okurka/uzený úhoř na dva způsoby/jablko Granny smith/malina-vanilka [CZK 370,-]
    • Uzený telecí tataráček/ crystal brot/Thai curry espuma/kaviár ze sivena/pažitka/Vinaigrette Balsamique Artisanal [CZK 260,-]
    • Pražská šunka s křenem/nakládané cibulky/kyselá okurka/bílá čokoláda/rajče/oxalis [CZK 120,-]

    Polévky

    • Hovězí consommé/kořenová zelenina/šalotka [CZK 120,-]
    • Miso-curry polévka/černý kořen/vlašský ořech/malina [CZK 75,-] Veg/Bez lepku

    Těplý předkrm

    • Ravioli plněné ratatouille/Foie Gras omáčka/parmezánová pěna [CZK 260,-] 

    Česká kuchyně - MODERN TASTING

    • Pomalu pečený hovězí Filet steak/svíčková omáčka/karlovarský knedlík/brusinky/citron [CZK 420,-]
    • Pomalu pečené kachní prso/vinné zelí/pomerančová šťáva/pyré z černého kořene [CZK 340,-]

    Ryby

    • Siven Ombles Chevalier/champagne-miso omáčka/špenát/topinambur/ráčci/řasa salicorne/ředkev/květák marinovaný v yuzu [CZK 340,-] Bez lepku
    • Mořský vlk/rizoto červená řepa/šafránová omáčka/marinovaná řepa/yuzu květák [CZK 330,-] Bez lepku

    Hlavní chody

    • Holub z Anjou/Calvados jus/jablko/pórek/bulgur - Calvados Artinasal [CZK 520,-] Bez lepku
    • Pomalu pečený telecí filet steak v bio seně/café jus/violet pyré/fermentovaná šalotka/brokolice [CZK 440,-]
    • Fermentovaný srnčí hřbet v ponzu/cassis jus/lanýž/brusinka/šalotka/houby [CZK 480,-] Bez lepku

    Saláty

    • Petrželkový müslli salát/kefír-mléko espuma/sušená mrkev, celer, fenykl/brusinky [CZK 110,-] Veg
    • Mango salát/rukola/máta/litchi [CZK 100,-] Veg/Bez lepku

    Nabídka dezertů a sýrů

    • Jablko Gala Tarte/jablečná marmeláda/Tahiti vanille/mascarpone eis [CZK 120,-]
    • Pistácie bronte-Tarte/bílá čokoláda/oříškový krém/macadami/cassis/malina [CZK 140,-]
    • Dezert "Masaryk"/ananas/vanilkový krém [CZK 95,-]
    • Citrón - Yuzu Matcha Tea Tarte/aloe vera/citrón [CZK 110,-]
    • Variace francouzských sýrů/šlehané máslo/ořechový chléb [CZK 280,-]

     V naší nabídce naleznete bezlepková i vegetariánská jídla

    Tomáš Horák

    Vinný lístek

    Specialitou našich sommeliérů je výběr vína, které se nejlépe hodí k Vašemu pokrmu a momentální chuti. Bohatá vinotéka s víny z celého světa přímo vybízí k volbě “vína na míru”.

    Česká & Moravská bílá vína

    Vinařská podoblast Mělnická

    Müller Thurgau, Vinařství Salabka, Praha             

    Vinařská podoblast Znojemská

    Pálava - výběr z hroznů, Vinařství Lechovice    

    Vinařská podoblast Mikulovská

    Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Sonberk, Mikulov               

    Ryzlink vlašský - pozdní sběr, Mikros vín, Mikulov           

    Veltlínské zelené - pozdní sběr, barique, Moravíno      

    Sauvignon - pozdní sběr, Gala Vinařství                

    Ryzlink vlašský- pozdní sběr, Gala Vinařství        

    Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Gotberg   

    Sylvánské zelené - pozdní sběr, Gotberg

    Chardonnay - pozdní sběr, Gotberg       

    Chardonnay - pozdní sběr, Reisten - Valtice

    Pinot blanc - výběr z hroznů, Reisten - Valtice      

    Ryzlink vlašský - ledové víno, Sedlec      

    Vinařská podoblast Velkopavlovická

    Ryzlink rýnský - pozdní sběr, Velké Bílovice        

    Sauvignon - pozdní sběr, barrique,F. Mádl, V.Bílovice   

    Rulandské šedé - slámové, O. Drápal     

    Vinařská podoblast Slovácká

    Ryzlink rýnský - pozdní sběr, M. Robek, Blatnice             

    Rulandské šedé - pozdní sběr, M. Sůkal              

    Rulandské bílé - pozdní sběr, Spielberg               

    Sylvánské zelené - pozdní sběr, Vinařství Čapka

     

    Zahraniční bílá vína

    Sancerre, Crochet, LOIRE            

    Riesling Hugel, Vin d´Alsace, ALSACE      

    Forst Riesling Basalt, Pfalz

    Weiser Burgunder, Carnuntum

    Chablis, Mont de Milieu, 1er Cru CHABLIS           

    Chardonnay, Secret de Lunes, LANGUEDOC          

    Chateau de Rolland, Sauternes BORDEAUX     

    Sauvignon, Fumées Blanches, LANGUEDOC      

    Muscadet, Clos de L´Arzillier 

    Sauvignon Touraine 

    Chateau Malartic Lagraviere, Cru 

    Pinot Grigio, Colterenzio, ALTO ADIGE  

    Gavi di Gavi, Vila Sparina, PIEMONTE     

    Sauvignon Blanc, Reserva, Ventisquero, CHILE 

    Chardonnay, Reserva, Jacob´s Creek, AUSTRALIA           

    Sauvignon, Sliding Hill, NEW ZEALAND   

     

    Moravská růžová vína

    Frankovka Rosé - kabinet, Vinařství Mádlová, V. Bílovice     

    Pinot Noir Rosé, Ton Ceur, Salabka Praha     

     

    Zahraniční růžová vína

    Chateau Minuty COTES DE PROVENCE  

     

    Česká & Moravská červená vína

    Vinařská podoblast Mělnická

    Neronet - pozdní sběr, Vinařství Salabka, Praha 

    Vinařská podoblast Znojemská

    Svatovavřinecké - barrique, N.Šaldorf    

    Vinařská podoblast Mikulovská

    Rulandské modré - výběr z hroznů, Moravíno, Valtice 

    Merlot - barrique, Ing. Michlovský, Perná          

    Rulandské modré - pozdní sběr, Ing. Michlovský             

    Rulandské modré - výběr z bobulí, Gotberg      

    Vinařská podoblast Velkopavlovická

    Pinot Noir - výběr z hroznů, Springer, Bořetice

    Frankovka - pozdní sběr, Springer, Bořetice 

    Coteaux Peluic - N.E.R., Velké Bílovice 

    Cuvée Opulent, Kubík, Velké Bílovice

    Zweigeltrebe - barique, Velké Bílovice  

    Cabernet Sauvignon - barique, Ing. Michlovský               

    Cuvée SKALE (Cabernet Sauvignon & Merlot) Vinařství Springer, Bořetice         

    Vinařská podoblast Slovácká

    Zweigeltrebe - pozdní sběr, Spielberg   

     

    Zahraniční červená vína

    Sirius, Sichel, BORDEAUX             

    Chateau d´Angludet, MARGAUX             

    Savigny Les Beaune, Cornu, BOURGOGNE           

    Vosne - Romanée, Chezeaux, COTE DU NUITS   

    Ventoux, Delas, RHONE              

    Crozes Hermitage, Delas, RHONE          

    Pauilac de Latour PAUILAC

    Chateau Pichon Baron, 2éme Grand Cru PAUILAC

    Chateau Mouton Rothschild, 1er Cru PAUILAC

    Chateauneuf du Pape "La Bernardine", RHONE 

    Les Mattes, LANGUEDOC-ROUSSILLON

    Castel Fossibus, Ollier Taillefer, FAUGÉRES        

    Sassicaia TOSCANA

    Barolo, Gaja PIEMONTE

    Chianti Classico, Reserva, Bandecca, TOSCANA 

    Chianti Classico, Verrazzano, TOSCANA 

    Primitivo di Manduria, PUGLIA 

    Brunello di Montalcino, Lisini, TOSCANA             

    Cignale, Castello di Querceto, TOSCANA             

    Rawson´s Retreat, Shiraz-Cabernet, AUSTRALIA              

    Shiraz, Hundred Tree Hill, AUSTRALIA   

    Dehesa La Granja, CASTILLA Y LEÓN       

    Tinto Pesquera, Crianza, ESPAŇA             

    Riscal S.L. - Tempranillo, RIOJA  

    Marqués de Riscal, Reserve, RIOJA         

    Prado Enea, RIOJA          

    Cabernet Sauvignon, R. Mondavi, CALIFORNIA  

    Cabernet Sauvignon, Gran Reserva, CHILE       

    Malbec, Rewen, ARGENTINA       

    Merlot, Salton Desejo, BRASIL  

    Shiraz, Phant, SOUTH AFRICA     

     Inanda, Yonder Hill, SOUTH AFRICA  

    La Motte, Millennium, SOUTH AFRICA  

     

    Champagne & šumivá vína

    Bohemia Sekt    

    Bohemia Sekt Prestige brut rosé         

    Belstar Prosecco brut D.O.C.         

    Freixenet "Cordon Negro"       

    Champagne Billecart - Salmon  

    Champagne Billecart - Salmon Rosé     

    Champagne Moët&Chandon 

    Champagne Veuve Clicquot Ponsardin

    Champagne Dom Pérignon, Moët&Chandon    

     

    Vyzrálá portská vína

    Porto Velha tawny 20 Y.O.        

    Porto Velha 40 Y.O.  

     

    Karel Sadke